Få betalt som frilanser

Vil du ha lønn eller fakturere fra eget firma?

Valget er ditt. Med Manymore.com er det enkelt å ta betalt for jobben du gjør.

Frilansere over hele Norge bruker Manymore.com til å fakturere sine kunder

Valget er ditt

Lønn

Ta ut lønn uten firma.
Du får fleksibiliteten ved å være frilanser, uten at du trenger å bekymre deg for administrativt arbeid. Mot en avgift på 4,9% betaler vi skatter og avgifter for deg, og du får utbetalt resten som lønn.

Firma

Fakturer via ditt eget firma.
Den smarteste løsningen for deg som har store kostnader eller gjeld knyttet til virksomheten. Da kan du få skattefradrag, men du må ta deg av forsikringer og pensjon selv.

Slik kommer du i gang

1. Opprett konto
Det tar deg bare et par minutter å lage din egen konto. Det koster ingenting, og du kan begynne å ta betalt for oppdrag med en gang.
2. Send faktura
Velg om du vil få lønn eller fakturere gjennom eget firma. Du kan faktisk gjøre begge deler, og du veksler mellom de to som det passer deg.
3. Få utbetalt
Du mottar pengene på konto torsdagen etter at kunden din har betalt. Hvis du mottar lønn betaler vi alle skatter og avgifter for deg. Så enkelt er det.

Lønn

Fakturer uten firma

Du fakturerer og får utbetalt lønn fra oss. Vi betaler alle skatter og avgifter, og du får en rekke rettigheter og trygghet fra NAV og folketrygden.
Fordeler med Lønn
Sosiale rettigheter
Slipp administrasjon
Hva sier noen av våre frilansere
Anbefalt sterk god og raske støtte hvis man har spørsmål

 

Hassan

Tolk

Jeg ble anbefalt Manymore Lønn av kollegaer som stoler på tjenesten, og den er rimelig å bruke
Lidya

Foodora bud

Utrolig bra tjeneste med bra kundeservice på veldig proft nivå.

 

Carl

Tennisinstruktør

Med Manymore Lønn slipper jeg å tenke på fakturering, skatt og rapportering. Uaktuelt å etablere enkeltpersonforetak
Beckhan

xFrakt bud

Vi kan fakturering

FakturaER sendt

140.000

kr. fakturert

300 mill

Frilansere

10.000

Firma

Selvstendig næringsdrivende?

For deg som har et enkeltpersonforetak (ENK) eller AS og ønsker å bruke et sikkert og enkelt fakturaprogram uten faste kostnader. Det støtter PDF og EHF formater og oppfyller alle lovkrav.
Du har full kontroll
Enkel i bruk
Ingen faste kostnader

Lønn vs firma

Valget er ditt

Du velger mellom to måter å ta betalt for jobben du har gjort:
1. Du kan sende faktura fra ditt eget firma
2. Du kan få det utbetalt som lønn

Hva du skal velge avhenger av hva som er viktig for deg.

Om du har kostnader eller gjeld knyttet til arbeidet ditt vil det lønne seg å fakturere fra ditt eget firma med Manymore Firma. Da kan du nemlig få skattefradrag.

Du må selv ordne med forsikringer og pensjonssparing, og du får heller ingen rettigheter hos Nav. Dessuten medfører eget firma at du må håndtere fakturering, regnskap, skatter og MVA på egenhånd.

Om det ikke frister å håndtere skatter og avgifter, er Manymore Lønn det beste valget for deg. Manymore.com betaler deg lønn. Lønnen er fakturert beløp minus arbeidsgiveravgift, skatt og en avgift til Manymore.com, men du slipper å tenke på skatt og regnskapsføring. Det fikser nemlig vi.

Arbeidsgiveravgiften gir deg rettigheter og trygghet fra NAV og Folketrygden, som pensjonspoeng, sykepenger ved langtidssykemelding og rett til dagpenger om du blir arbeidsledig.

Lønn vs firma

Hva passer deg best?

Det er opp til deg om du vil motta lønn eller fakturere fra ditt eget firma. Den gode nyheten er at med Manymore.com er det enkelt å bytte mellom de to, så du låser deg ikke til noe.
3 sentrale spørsmål du bør stille deg:
  • Er pensjon og sykepenger viktig?
Velger du Manymore Lønn betaler vi arbeidsgiveravgift. Det betyr at du opparbeider deg offentlig tjenestepensjon, og du får sykepenger fra NAV tilsvarende 100% av lønnen din fra dag 17.

Med enkeltpersonforetak (ENK) har du færre sosiale rettigheter. Oppdragsgiver har ikke sykepengeansvar, men du kan tegne frivillig tilleggsforsikring. Frilansere men ENK har ikke krav på pensjonsordning hos oppdragsgiver, men kan tegne egen pensjonsordning. Frilansere har på visse vilkår rett til dagpenger.

  • Har du mange utgifter i jobben?
Kjøper du utstyr til bedriften, som for eksempel anleggsmidler, kan det i et firma utgiftføres, noe som vil redusere skatten din. Hvis dette gjelder deg, burde du tenke på å etablere et ENK og fakturere med Manymore.com. Du kan også endre fra ENK til AS senere om bedriften din vokser.

Om du har få utgifter er det enkleste å motta lønn med Manymore Lønn.

  • Er du komfortabel med ansvaret?
Med Manymore Lønn får du utbetalt lønn etter skatt, og du slipper å tenke på det administrative arbeidet. Det tar vi oss av. Om du fakturerer via eget firma er du selv ansvarlig for å fakturere, føre regnskap og levere næringsoppgave, eller du må leie inn en regnskapsfører.

Fordeler og ulemper med å motta lønn vs ha eget firma

Lønn (Frilanser/oppdragstaker)
Eget Firma

Arbeidsgiveravgift

14.1% trukket fra beløp betalt av oppdragsgiver
0%

Offentlig tjenestepensjon
(Folketrygden)

Ja
Nei

Obligatorisk tjenestepensjon

Nei
Nei

Sykepenger

100% lønn fra dag 17 fra NAV
80% lønn fra dag 17 fra NAV

Dagpenger ved arbeidsledighet

Ja
Nei

Feriepenger

Nei
Nei

Fakturering
PDF eller EHF format

0 kr
Gratis PDF faktura
5 kr per EHF faktura

Regnskapssystem/regnskapsføring

0 kr
169 – 3500 kr pr mnd*

Næringsoppgave

0 kr
fra 990 kr per år

Fradrag for kostnader og MVA

Nei
Ja

Administrasjon

Ingenting Manymore fikser alt!
Fakturering, regnskapsføring, rapportering til Altinn, reiseregninger, refusjoner, mm

Lønnstjeneste
Honorar til Manymore.com
(4,9% av fakturert beløp)

4,9%
N/A

eSignering
Få dokumenter signert digitalt,
også med BankId

5 kr uten BankId
15 kr med BankId
5 kr uten BankId
15 kr med BankId

Tjenesten

En enklere frilanser-hverdag

Spar tid og penger

Vi tar oss av det administrative så du kan ha fokus på å jobbe med dine kunder.

Fakturer uten firma

Du slipper å starte ENK/AS, og vi tar oss av skatter og avgifter. Du får lønn etter skatt direkte på konto.

Betaling hver torsdag

Du mottar pengene på konto den første torsdagen etter at kunden din har betalt for oppdraget.

Ingen faste kostnader

Det er ingen faste kostnader. Velger du Manymore Lønn tar vi et gebyr på 4,9% av fakturert beløp. Da betaler vi skatt og avgifter.

Enkel fakturering

Det er enkelt å fakturere med Manymore.com, og du kan sende faktura via EHF eller PDF.

Vi hjelper deg

Vi lytter, følger opp og gir deg svar på det du lurer på. Regler kan være kompliserte, men vi gir deg enkle svar.

Lorem ipsum 1 in one month

Read how Porterbuddy managed to become more efficent whilst expanding exponentially.
Rob.B

Lorem ipsum lorem ipsum

Read how Porterbuddy managed to become more efficent whilst expanding exponentially.

Vanlige spørsmål

Lønn

Generelt kjører Manymore.com utbetaling hver torsdag. Dette betyr at du vil få utbetalt første torsdag etter at din kunde har betalt Manymore.com. Det er unntak for frilansere som har oppdrag for Porterbuddy, Foodora og Salita. Les mer her unntakene her

Ja. Vi anbefaler de fleste frilanserne til å bruke Manymore Lønn. Det vil si at Manymore.com tar arbeidsgiveransvaret og du mottar lønn. Vi håndterer skatter, avgifter og innrapportering for deg. Enklere blir det ikke. For denne tjenesten tar vi et gebyr på 4,9% av fakturabeløpet eks. mva. Les mer om fordeler ved å motta lønn.

Det er gratis å komme i gang. Er du en frilanser, uten eller med firma, lover vi at du vil like vårt intuitive fakturaprogram – vi støtter PDF- og EHF-fakturaer – og det er ingen faste kostnader. Vi er et norsk firma og har mange selskaper og frilansere som bruker våre tjenester.

Sender du fakturaer i PDF-format fra ditt firma er tjenesten gratis, og kun kr 5 per EHF-faktura. Det er mange som ikke ønsker alt administrativt arbeid som følger med å eie en bedrift. Da fakturerer du dine kunder og får utbetalt lønn fra oss – vi betaler alle skatter og avgifter. Tjenesten koster kun 4,9% av fakturert beløp. Da slipper du å tenke på regnskapsføring, rapportering til Altinn, osv.

Manymore.com laster ned ditt skattekort som forteller oss hvor mye skatt vi skal trekke.

Vi har utviklet en plattform for frilansere og bedrifter som bruker frilansere. For frilansere er det super-enkelt å fakturere sine kunder, både med og uten firma. Over 10.000 frilansere bruker oss og vi ønsker at du også skal bli en del av familien. Du kan velge mellom to ulike måter å få betalt for jobben. Du kan enten få utbetalt lønn eller fakturere fra eget firma. Vår ambisjon er å gjøre frilansing enklere og tryggere. Fremover vil vi lansere flere nye og spennende tjenester som vil gjøre det enda enklere og tryggere for deg som frilanser.

Når du er lønnsmottaker trenger du bare å forholde deg til Manymore.com. Det å være lønnsmottaker er veldig enkelt og lite stressende. Det er fordi Manymore.com håndterer skatter, avgifter og innrapportering for deg. Du gjør en jobb, fakturerer og får lønn rett inn på konto uten å måtte bekymre deg over administrativt arbeid.

Fakturerer du fra ditt eget firma får du utbetalt hele beløpet fra oss (minus eventuelle kostnader ved å sende fakturaer gjennom systemet). Med eget firma har du ansvar for mange administrative oppgaver som regnskapsføring, rapportering til Altinn, reiseregninger, refusjon osv.

Ja. Send oss en epost til support@manymore.com. Gi beskjed om du har behov for en attest til NAV og fortell oss for hvilken periode dette gjelder.

Du får sykepenger som er 100% lønn fra dag 17 fra NAV. Les mer på sidene til NAV.

Dersom du jobber via Manymore.com har du muligheten til å få fradrag for antall kilometer du kjører mens du er i arbeid. For å kunne få dette godkjent krever vi at du leverer inn en elektronisk kjørebok for perioden det gjelder. Dersom du ikke allerede har dette kan du bestille dette via vår partner Autogear. Klikk her for å komme til «Autogear Business» og få 30 dager gratis bruk. Vi godtar kun rapport for den siste avsluttede perioden og har ikke mulighet til å endre tidligere perioder. Send PDF-rapporten din til reports@manymore.com.

Firma

Ja, du kan fakturere fra ditt eget firma. Det er ingen faste kostnader. Du betaler et lite gebyr når du sender fakturaer i EHF-format. Se prislisten her

Det er gratis å komme i gang. Er du en frilanser, uten eller med firma, lover vi at du vil like vårt intuitive fakturaprogram – vi støtter PDF- og EHF-fakturaer – og det er ingen faste kostnader. Vi er et norsk firma og har mange selskaper og frilansere som bruker våre tjenester.

Sender du fakturaer i PDF-format fra ditt firma er tjenesten gratis, og kun kr 5 per EHF-faktura. Det er mange som ikke ønsker alt administrativt arbeid som følger med å eie en bedrift. Da fakturerer du dine kunder og får utbetalt lønn fra oss – vi betaler alle skatter og avgifter. Tjenesten koster kun 4,9% av fakturert beløp. Da slipper du å tenke på regnskapsføring, rapportering til Altinn, osv.

Du får utbetalt hele beløpet, minus en liten kostnad når du sender fakturaer i EHF-format. Se prislisten her. Det er ingen faste kostnader.

Når du er lønnsmottaker trenger du bare å forholde deg til Manymore.com. Det å være lønnsmottaker er veldig enkelt og lite stressende. Det er fordi Manymore.com håndterer skatter, avgifter og innrapportering for deg. Du gjør en jobb, fakturerer og får lønn rett inn på konto uten å måtte bekymre deg over administrativt arbeid.

Fakturerer du fra ditt eget firma får du utbetalt hele beløpet fra oss (minus eventuelle kostnader ved å sende fakturaer gjennom systemet). Med eget firma har du ansvar for mange administrative oppgaver som regnskapsføring, rapportering til Altinn, reiseregninger, refusjon osv.

Det er mange fordeler med å være frilanser og mange ser på det som fremtidens arbeidsliv. Noen viktige fordeler er fleksibilitet, muligheten for å tjene en høyere lønn, du er din egen sjef og kan velge hvem du jobber for og at du kan ta på deg ulike oppdrag og bygge ny kompetanse.

En frilanser mottar betaling for enkeltstående oppdrag uten å være fast eller midlertidig ansatt hos den de utfører arbeidet for, men trenger ikke å være selvstendig næringsdrivende. Frilansere som er selvstendig næringsdrivende utfører oppdrag utenfor tjeneste, det vil si at du er din egen sjef. Du utfører arbeidet for egen regning og risiko, og er ikke underlagt en arbeidsgivers instruksjonsmyndighet eller løpende kontroll med arbeidet.

Frilanser som mottar lønn har andre rettigheter og plikter enn selvstendig næringsdrivende. Som lønnsmottaker behøver du ikke organisasjonsnummer. Du har heller ikke krav til å føre regnskap, og vil ikke bli merverdiavgiftspliktig. Som lønnsmottaker mottar du lønn fra oppdragsgiver, leverer skattemelding for arbeidstakere, og har rett til minstefradrag som lønnsmottaker.

Vi lanserte Manymore.com for å gjøre det enklere for frilansere å håndtere det administrative arbeidet, både om du velger å motta lønn fra oss eller bruke vårt intuitive fakturaprogram når du fakturerer dine kunder gjennom ditt firma.